Канада ввела санкції проти російських діамантів і супутніх товарів

Канада запровадила санкції на ввезення російських дорогоцінних каменів і супутніх ювелірних виробів у співпраці з іншими країнами “Великої сімки”.

Про це 6 грудня заявила міністерка закордонних справ країни Мелані Жолі.

Жолі наголосила, що введення таких обмежень спрямоване на надсилання чіткого сигналу Росії про те, що вони не потерплять використання російських доходів від діамантів для фінансування війни.

“Ми закликаємо президента (РФ Володимира) Путіна негайно припинити цю невиправдану загарбницьку війну проти України, і ми продовжуватимемо підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно”, — заявила вона.

Оттава продовжуватиме співпрацювати з країнами G7 та іншими міжнародними партнерами з метою запровадження всеосяжних заходів контролю та перевірки для заборони російських діамантів.

Читайте також:
Британія ввела санкції на експортерів військового обладнання до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна