США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $175 млн

Сполучені Штати Америки виділять Україні 175 мільйонів доларів військової допомоги, який може стати одним з останніх від США.

Про це повідомили на сайті Державного департаменту США у середу, 6 грудня.

Туди увійшли, зокрема, ракети AIM-9M та AIM-7 для протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, високошвидкісні протирадарні ракети HARM, протитанкові ракети з оптичним відстеженням TOW і протитанкові системи Javelin та AT-4.

У списку згадуються також понад 4 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї, транспортні засоби для буксирування й транспортування обладнання, боєприпаси для підриву перешкод, обладнання для захисту критично важливих об’єктів національної інфраструктури, а також запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

“Якщо Конгрес не схвалить запит президента на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один з останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який ми можемо надати Україні”, – застеріг держсекретар Ентоні Блінкен.

Читайте також:
Салліван про допомогу Україні: без схвалення масштабного пакету можливості США зменшуються з кожним тижнем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна