Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк спростувала, що її звільнили з посади. ОНОВЛЕНО

оновлено, додано коментар Гуменюк

Офіцер Наталя Гуменюк пішла з посади керівниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь”.

Про це в неділю, 3 грудня, повідомили низка ЗМІ, інтерпретувавши таким чином допис Гуменюк на її сторінці у Facebook.

“Коли попереду багато цікавого. А хтось там вангував, що Гуменюк все… Правда в тому, що Гуменюк дійсно все по силах”, — написала вона.

При цьому раніше Гуменюк зазначила, що відтепер працює в пресслужбі Морської охорони у Держприкордонслужбі України.

Водночас після появи у медіа інформації про її нібито звільнення Гуменюк у коментарі Радіо Свобода та “Детектору медіазаперечила це повідомлення.

За словами речниці, її фейсбук-допис насправді означав те, що їй все до снаги: “Прочитайте, що там написано: “Мені все по силах, я все можу. І ті, хто говорили, що я “всьо”, прорахувалися”.

На уточнювальне запитання про те, чи залишаєтеся вона на своїх посадах, Гуменюк відповіла: “Абсолютно”.

У профілі Гуменюк на фейсбуці зазначено, що вона працює у пресслужбі Морської охорони в Державній прикордонній службі України і є начальником Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України.

На сайті Державної прикордонної служби України вказується, що Наталія Гуменюк обіймає посаду помічника начальника регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Регіонального управління Морської охорони (Одеса).

Як відомо, Наталія Гуменюк – капітан 1-го рангу Державної прикордонної служби України. Морська охорона ДПСУ – це те відомство, з якого навесні 2022 року вона прийшла в об’єднаний пресцентр Сил оборони Півдня.

Із серпня 2023 року Гуменюк працювала помічницею начальника регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ.

За даними аналітиків “Детектора медіа”, протягом жовтня 2023 року вона встановила “рекорд” як речниця — відвідала 54 ефіри національного телемарафону протягом місяця, або в середньому 1,7 появи на день.

При цьому журналісти нарікали на роботу Гуменюк зі ЗМІ та доносили це до вищого керівництва – зокрема що стосується роботи і зйомок медійників у військах на південному напрямку.

Читайте також:
Умєров представив військовим медикам нового командувача Медсил ЗСУ Анатолія Казмірчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.