Висновок щодо готовності України до перемовин для вступу в ЄС оголосять раніше, ніж планували

Висновок Єврокомісії щодо повної готовності України до початку офіційних перемовин відносно входження до складу ЄС буде оприлюднено на 3,5 місяці раніше запланованого терміну — на саміті ЄС 14-15 грудня.

Про це заявила віцепрезидентка Єврокомісії, чеська політикиня Вера Йоурова в інтерв’ю французькій газеті Le Monde, яке вийшло в суботу, 2 грудня.

За її словами, Україна буде готовою до цього раніше, ніж передбачалося.

“Ми не будемо чекати до березня. Коли Євромомісія виступила з цією пропозицією в листопаді, вважалося, що Києву знадобиться ще кілька місяців, аби відповідати критеріям, визначеними 27 країнами. Але я щойно повернулася з Києва. З того, що я побачила, безумовно, помітно, що є ще чим зайнятися у боротьбі з корупцією чи захисті національних меншин, але Україна налаштована рішуче й буде готова до середини грудня”, — сказала Йоурова й зазначила, що вже за два тижні Єврокомісія повідомить європейським лідерам, що Україна виконала усі умови для негайного початку перемовин про вступ до ЄС.

Читайте також:
Країни ЄС узгодили пакет фінансової підтримки України на наступні чотири роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна