У Німеччині підготували ще 70 українських операторів ЗРК Patriot: з’явилися фото навчань

У Німеччині повідомили про завершення курсу підготовки ще 70 військових ЗСУ для експлуатації ЗРК Patriot, тож відтепер вони зможуть самостійно працювати з ним.

Про це 2 грудня пише видання WirtschaftsWoche з посиланням на командувача багатонаціонального тренувального командування (STC) генерал-лейтенанта Бундесвера Андреаса Марлоу, який відвідав українців під час навчань 1 грудня.

Курс підготовки тривав понад шість тижнів на одній з баз військово-повітряних сил (ВПС) у Німеччині, яку публічно не називають.

Саме навчальне командування базується в Штраусберзі під Берліном і керує роботою Тренувальної місії ЄС (EUMAM) для України, яка була запущена понад рік тому. Як зазначається, Бундесвер та його партнери хочуть до кінця року навчити близько 10 000 українців різним завданням.

За словами Марлоу, захист повітряного простору України є головним завданням, оскільки російські удари цілеспрямовано нищать цивільну інфраструктури в Україні.

Окрім цього, він наголосив, що українські військові, які пройшли навчання, досягли такого рівня компетенції, який дозволить самостійно працювати із ЗРК Patriot і, відповідно, виконувати завдання протиповітряної оборони. Вирішальним же фактором у навчанні, на думку Марлоу, є мотивація та цілеспрямованість.

“Усі вони є досвідченими в бою солдатами, які раніше працювали у сфері протиповітряної оборони. Наш тренінг завершується дводенними вправами, під час яких ми згадуємо все, що вивчили наприкінці”, — підкреслив генерал-лейтенант.

Окрім цього, на сторінці в соцмережі X STC виклало актуальні фото навчань українців на ЗРК Patriot.

Читайте також:
Російську ракету над Києвом збили за допомогою ЗРК Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна