На Байкало-Амурській магістралі вибухнув іще один потяг з паливом. Росіяни показали ВІДЕО “диверсії”

Росіяни назвали вибухи на Байкало-Амурській залізничній магістралі в Бурятії “диверсією”, слідчі порушили кримінальну справу за статтею “теракт”. З’ясувалося також, що вибухів було два: перший – безпосередньо в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, а другий – на “Чортовому мосту” в об’їзд цього шляху.

Як пише російський пропагандистський Telegram-канал “Baza” 1 грудня, 30 листопада невідомі нібито підірвали вантажний потяг на перегоні “Ітикіт-Окусікан”.

Він складався з 50 вагонів, у яких була 41 цистерна з дизельним паливом і 3 цистерни з авіаційним паливом.

За словами локомотивної бригади, під час проходження тунелю нібито зникла напруга. Поки члени бригади з’ясовували, в чому справа, в тунелі почалося сильне задимлення – після чого бригада закріпила поїзд і покинула тунель.

“За підсумками вибуху 16 цистерн із голови складу поїзда вигоріли, у двох цистерн (20 і 22 із голови складу поїзда) у районі зливу виявили пробоїну. Після вибуху вдалося вивезти 14 цистерн, але подальше транспортування вагонів поки неможливе”, – пише “Baza.”

Вибух серйозно пошкодив рейки, а паливо, яке в результаті витекло, їх і зовсім затопило.

Згодом у цьому ж районі було підірвано ще один товарний поїзд, унаслідок чого 4 цистерни з його складу вигоріли, а 2 пошкоджено вогнем. Як пише російський паблік, попередньо, паливо розлилося на площу в 150 квадратних метрів.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в українських силових структурах, підрив другого вантажного потяга з паливом на Байкало-Амурській залізничній магістралі в РФ став другим етапом спецоперації СБУ із виведення з ладу цієї важливої залізничної магістралі. Її росіяни використовують у тому числі й для військової логістики.

Після того, як перший товарняк вибухнув безпосередньо в Північномуйському тунелі, росіяни почали використовувати для продовження руху обʼїзний шлях, який проходить через “Чортів міст”.

Саме на це і розраховувала СБУ: під час проїзду потяга по цьому високому 35-метровому мосту спрацювали закладені в нього вибухові пристрої.

Як пишуть російські телеграм-канали, від вибуху загорілось 6 цистерн. Гасити пожежу приїхав пожежний потяг.

Що передувало

Як писала “Новинарня“, уночі відбувся вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, що в Бурятії. Зазначається, що підрив – успішна спецоперація СБУ. Під час руху вантажного поїзда спрацювали чотири вибухові пристрої. Унаслідок вибухів було паралізовано залізничне сполучення між РФ та Китаєм, яке, зокрема, використовується і для військових поставок.

Читайте також:
У Підмосков’ї рух опору спалив дві залізничні релейні шафи, паралізовано рух поїздів. ВІДЕО від ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна