Новий голова Держспецзв’язку — Юрій Мироненко. Що про нього відомо

Кабінет Міністрів призначив головою Держспецзв’язку Юрія Мироненка.

Про це в п’ятницю, 1 грудня, повідомив за підсумками засідання уряду повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Призначено Мироненка Юрія Миколайовича головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України”, — йдеться у дописі.

У Держспецзв’язку уточнили, що під час служби у 112-й бригаді (ТрО ЗСУ) Мироненко обійняв посаду заступника начальника штабу 129-го батальйону 112-ї бригади, пізніше очолив відділ по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад 112 обтро. Нагороджений нагрудним знаком “Срібний хрест”.

“Юрій Мироненко має досвід корпоративного управління, глибоко розуміється на тематиці БпЛА. До призначення був командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку”, – повідомили в Держспецзв’язку.

Закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая. Він бакалавр за спеціальністю “менеджмент” та магістр з міжнародної економіки. Кар’єру розпочинав у банківській сфері. До жовтня 2023 року був головою правління Інституту суспільно-економічних досліджень — неурядового аналітичного центру, що супроводжує реформи в Україні. Також має досвід роботи у приватних компаніях, в управлінських ланках низки галузей.

В інтерв’ю “Укрінформу” в березні 2023 року Юрій Мироненко, офіцер 112-ї бригади ТрО, розповідав, що сім років працював у банківській сфері, у 2008−2010 роках був фінансовим директором компанії “Стирол”, у 2010-му — 2015-му — директором холдингу (“Даймонд Сфір Груп”), пізніше заснував свій аналітичний центр (Інститут суспільно-економічних досліджень). У 2019 році вступив у територіальну оборону.

Читайте також:
Ексголову Держспецзвʼязку Щиголя відправили в СІЗО на два місяці із заставою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна