Норвегія виділяє €21 мільйон на продовольчу безпеку України

Норвегія оголосила про виділення 250 мільйонів норвезьких крон (близько 21,3 мільйона євро) на продовольчу безпеку України у межах п’ятирічної програми підтримки.

Про це повідомив норвезький уряд.

Так, 50 мільйонів норвезьких крон (€4,3 мільйона) підуть на програму «Зерно з України», яку адмініструє Всесвітня продовольча програма.

Водночас 150 мільйонів норвезьких крон (€12,7 мільйона) будуть передані Всесвітній продовольчій програмі у відповідь на їхній екстрений заклик для України.

Крім надання продовольчої допомоги регіонам поблизу лінії фронту, кошти будуть використані для розмінування сільськогосподарських угідь, що дозволить фермерам якомога швидше повернутися до виробництва їжі.

Ще 50 мільйонів норвезьких крон (€4,3 мільйона) відправляться до Трастового фонду допомоги Україні, відновлення, реконструкції та реформ (URTF) Світового банку. Сільськогосподарська програма Банку надає фінансування фермерам в Україні.

«Норвегія продовжить підтримувати народ України. Водночас ми не випускаємо з уваги й інші кризи в усьому світі. Програма Нансена є одним із прикладів того, як нам вдається об’єднати ці зусилля», — сказав міністр закордонних справ Новергії Еспен Барт Ейде.

Читайте також:
Норвегія надає Україні гуманітарної підтримки ще на 84 млн євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна