Суд залишив “Пашу Мерседеса” під домашнім арештом

Печерський районний суд Києва 29 листопада продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 29 січня митрополиту “УПЦ МП” Павлу Лебедю.

Про це інформує “Суспільне”.

Адвокати просили обрати митрополиту запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носіннями електронного браслету і покласти на нього обов’язки з’являтись до прокурора, не спілкуватись із свідками.

“33 млн грн була застава. В Лебедя домашній арешт і він має прибувати до слідчого судді, не спілкуватись з свідками, носити електронний браслет. Він може впливати на свідків і потерпілих, може здійснити нові правопорушення. Прошу продовжити строк дії цих заходів на 60 діб. Він має прибувати до прокурора суду, не відлучатись без дозволу суду, не спілкуватись із свідками”, — заявив прокурор Євген Завістовський.

Крім того, захист Лебедя клопотав про відвід судді Світлани Гречаної. За словами адвокатів, вона ігнорує клопотання сторони захисту, проводить засідання під час повітряної тривоги.

“Є порушення, які ми зафіксували. Дії, які вчинялися, враховуючи документи, які були стороною захисту дослідженні, ставить під сумнів неупередженість даного судді”, — сказав  захисник Андрій Доманський.

Сам ж Лебідь сказав: “Те, що сьогодні кожний раз декларує прокурор, неправда. Я ніколи не був на стороні російської агресії. Я ніколи не відносився з неповагою до інших конфесій. В мене є родичі протестанти. Коли в мене був інфаркт, лікар сказав, ви будете в лікарні до 28 серпня, а потім каже, я повинен вас виписати, бо давлять з прокуратури. Я являюсь інсулінозалженим, прокуратура поставила прослушки, заставляли мене підписати, що я не інсулінозалжений. Те, що просять прокурори, я проти”.

Суд відхилив клопотання адвоката про взяття обвинуваченого на поруки.

Сьогодні мало відбутися підготовче засідання у справі Павла Лебедя. Утім до Печерського райсуду не прийшли свідки. Тому підготовче засідання перенесли на 20 січня 2024 року.

Читайте також:
СБУ зреагувала на звільнення з-під варти митрополита Павла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна