У НАТО є зброя, яка забезпечить “технологічний прорив” у війні, – глава МЗС Литви

У НАТО є озброєння, яке могло б забезпечити Україні «технологічний прорив у війні проти РФ».

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса під час пресконференції перед зустріччю очільників МЗС НАТО у Брюсселі у вівторок, 28 листопада.

«Я знаю, що у нас зараз є озброєння, які потрібні Україні. Вони тут, вони не використовуються, ми відправляємо їх до третіх країн, ми продаємо їх будь-куди, але не відправляємо Україні. Ми можемо це зробити, і це могло б дати той технологічний прорив, про який просить генерал Залужний. Тоді він міг би адаптувати свою стратегію. Якщо ми відкриваємо свої поставки для нього, він може робити будь-що», – сказав Ландсбергіс, його цитує “Радіо Свобода”.

Крім того, міністр підкреслив, що Росія розпочала війну не лише проти України, а й «проти всіх нас», а також висловив здивування тим, що Росію знову запрошують на засідання міжнародних організацій (маючи на увазі саміт ОБСЄ у Скоп’є – ред.).

«Скільки разів ми маємо повторювати цю помилку? Один раз, два, три, чотири? Ми знову запрошуємо Росію обговорювати те, що є безпосередньою загрозою не лише для наших інтересів, а й для самого нашого існування», – зазначив Ландсбергіс, додавши, що Литва, як і дві інші балтійські країни, ухвалили рішення не брати участь у саміті ОБСЄ.

«Ми повернемося, коли Росія стане іншою», – наголосив литовський міністр.

Читайте також:
Столтенберг: Україні треба готуватися до посилення боїв і ракетних атак РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна