ПС “чистять” телеграм-канали, які поширюють неперевірену чи чутливу інформацію, – Ігнат

Моніторингова група Повітряних сил ЗСУ “чистить” телеграм-канали, які поширюють шкідливу, чутливу чи неперевірену інформацію про роботу ППО, ПС чи загалом ЗСУ.

Про це розповів у інтерв’ю “Новинарні“, яке опубліковане в понеділок, 27 листопада, речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

“У нас в Командуванні ПС є моніторингова група. Але ми не агресивно поводимося – пишемо адміністраторам телеграм-каналів і просимо прибрати певну чутливу інформацію. Так, ми чистимо інтернет. Замість того, щоб займатися корисною справою, ти сидиш і весь день “чистиш” телеграм, бо хтось думав про хайп, а не про наслідки своїх публікацій”, – розповідає Ігнат.

“Багато журналістів усе перевірять перед публікацією. Але ж є й серйозні видання чи телеграм-канали, де на стрічці новин у неділю сидять “цинічні студенти” (сміється -Н.). Так дуже часто народжуються вирвані з контексту новини на кшталт “Ігнат заявив… буде катастрофа” – і два абзаци тексту. Такі речі, які часто на 180 градусів спотворюють зміст коментаря чи новини, однозначно шкодять іміджу України, Повітряним силам, Збройним силам. І до мене одразу телефонують із самого “верху”, – каже речник ПС.

Він констатує, що на 100% почистити мережу все одно не вдається.

“Але ми знаємо людей, які контролюють низку телеграм-каналів, і так простіше працювати. Я приходжу і запитую: “Навіщо ви це робите? Головне – хайп, заробити?” І ЗМІ, і телеграм-канали мають усвідомлювати, що неперевірена, перекручена інформація – це дуже гидотна послуга для України. Тому доводиться інколи бути жорстким, і сварити безвідповідальних авторів”, – резюмував речник.

Читайте також:
Речник ПС Юрій Ігнат: Цієї зими Росія буде застосовувати дрони в рази більше, ніж ракети. ВЕЛИКЕ ІНТЕРВ’Ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна