Іноземні пілоти F-16 та інших західних літаків пропонують Повітряним силам допомогу в захисті неба, – Ігнат

Пілоти винищувачів F-16 та інших західних літаків пропонують Повітряним силам ЗСУ допомогу в захисті неба.

Про це в інтерв’ю “Новинарні“, яке опубліковане в понеділок, 27 листопада, розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Так, один з найдосвідченіших військових льотчиків США Ден Гемптон, якого називають “найсмертоноснішим пілотом F-16”, заявляв, що готовий захищати українське небо особисто.

Відповідаючи на запитання про те, чи є в лавах Повітряних сил добровольці з інших країн – льотчики, ракетники, техніки, та чи зверталися з такою пропозицією іноземці, Ігнат говорить таке: “Зверталися. Особливо на початку вторгнення. І мені на особистий писали, і телефонували на стаціонарний телефон Командування.  З Канади, Австралії, Бразилії. Але в основному це були транспортники. Були і наші ветерани, які вже на пенсії; і хтось звільнився, політавши 30 років. Іноземці так і запитували: “Чим би я міг допомогти?”. Телефонували і пілоти тих самих F-16, і інших західних літаків. Усіх, хто звертається, я направляю до наших кадрових органів”.

Речник КПС ЗСУ додає: “Так, це люди, які могли б долучитися, принаймні передати свій досвід і знання мови. Можливо, такий варіант і буде розглядатися, бо охочі є. Зараз, коли ми отримали зелене світло на винищувачі, то тільки до десятка людей телефонували особисто мені”.




➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Читайте також:
Речник ПС Юрій Ігнат: Цієї зими Росія буде застосовувати дрони в рази більше, ніж ракети. ВЕЛИКЕ ІНТЕРВ’Ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна