Зеленський анонсував комплексний план з мобілізації в Україні

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову і прем’єр-міністру Денису Шмигалю підготувати комплексний план із мобілізації.

Про це він заявив він на пресконференції з президентом Латвії в Києві в п’ятницю, 24 листопада.

“Ви знаєте, наскільки питання мобілізації складні й дуже актуальні: ТЦК, ВЛК, мобілізація, демобілізація. Поставлено комплексне завдання. Сьогодні була комплексна доповідь, як вирішити це питання, що зробити, які законодавчі зміни (потрібні – ред.), хто має це зробити – увесь цей план буде напрацьовано і всі відповіді будуть. Наступного тижня я побачу вже цей план”, – сказав глава держави, його цитує “Інтерфакс-Україна”.

Як наголосив Зеленський, він хотів би, “щоб люди розуміли весь план дій – куди ми йдемо, які стоять виклики, щоб люди все це бачили”.

“У мобілізації дуже важливо, щоб із пункту “А” ми вийшли і розуміли, куди ми йдемо – у пункт “Б”. Ми маємо знати, куди ми повинні прийти і якими силами. Тому комплексний план із цього питання буде наступного тижня. Принаймні таке завдання поставлено і Залужному, і Умєрову, і Шмигалю, тому що там є й економічні питання. Вони всі комплексно доповідатимуть наступного тижня”, – сказав глава держави.

Читайте також:
Строковики можуть бути демобілізовані після закінчення терміну служби, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна