В окупованому Хрустальному росіяни ріжуть на метал одну із найсучасніших шахт

Шахту «Краснокутську» в Хрустальному (колишній Красний Луч, Ровеньківський район Луганської області) окупаційна влада вирішила пустити на металобрухт.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у четвер, 23 листопада.

«Без шахт, власної економіки, але з РФ – це складова «русского мира», яку окупанти втілюють у життя на Луганщині. Почалося все із примусової мобілізації гірників. Дійшло до того, що перестало вистачати людей для формування повноцінної зміни. Тому рік тому загарбники законсервували майже всі шахти на захоплених у 2014 році територіях. А тепер – поступово знищують. Як от «Краснокутську», що у Хрустальному», – йдеться в повідомленні.

За словами Лисогора, шахтний ствол там побудували лише близько 40 років тому. Це вугледобувне підприємство було найсучаснішим в місті, доки не прийшла Росія. Сьогодні його перетворюють на металобрухт, наголосив очільник Луганської ОВА.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу рашистами Торецька загорілася шахта: вогонь гасили 15 годин. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна