МОУ каже, що переходить до натівського стандарту переміщення військової техніки через кордон: як це працюватиме

Міноборони України заявляє, що переходить до натівського стандарту переміщення військової техніки через кордон.

Про це у четвер, 23 листопада, повідомила пресслужба відомства.

“Відтепер переміщення зброї та військової техніки через державний кордон України відбуватиметься за аналогічною процедурою, що й у країнах НАТО та ЄС. Уряд підтримав ініціативу Міноборони, Міністерства фінансів України та Державної митної служби України. Для наближення до стандартів НАТО відповідною Постановою затверджено документ з назвою “Форма 302”. Він використовуватиметься для декларування військової техніки та інших товарів підрозділів ЗС України, держав-членів НАТО та ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українська “Форма 302” замінює митну декларацію та значно заощаджує час. Завдяки “Формі 302” ЗСУ зможуть переміщувати техніку за кордон на навчання за спрощеною процедурою.

“Це не про формальні зміни у митних процедурах. Форма 302 – це реальний інструмент, який давно і успішно працює в усіх державах НАТО. І запрацює в Україні. Цей крок відображає нашу готовність до інтеграції в НАТО у всіх сферах. Колективний спротив російській агресії – один із наших пріоритетів», – прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Також постановою уряду закріплені положення щодо обміну інформацією між Держмитслужбою та Міноборони.

Читайте також:
“Від розробки до контракту – за 20 днів”: МОУ заявляє, що прискорило постачання нових зразків зброї в армію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна