Блогер Олешко, який виїхав із України і закликає ховатися від призову, отримав підозру від СБУ

За матеріалами Служби безпеки отримав підозру блогер Мирослав Олешко, який виїхав із України і закликає чоловіків ховатися від призову до Збройних сил.

Про це повідомляє пресцентр СБУ в середу, 22 листопада.

Встановлено, що Олешко, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до ТЦК, у серпні 2023 року покинув територію України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії.

Перебуваючи за кордоном, він систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.

Наразі Олешку заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) і ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа).

Санкції статтей передбачають до 8 років тюрми.

Читайте також:
СБУ викрила нові злочини прокремлівського блогера Подоляки, який “наводив” ракети на Миколаїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна