Ще чотири системи IRIS-T: Пісторіус у Києві оголосив новий пакет військової допомоги

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на загальну суму 1,3 мільярда євро.

Під час візиту до Києва у вівторок, 21 листопада, в ході якого він зустрівся з міністром оборони Рустемом Умєровим, Борис Пісторіус сказав, що протиповітряний захист є надзвичайно важливим, ключовим елементом для успішної оборони.

“Ми продовжимо підтримувати Україну у сфері протиповітряної оборони. І тому я із задоволенням оголошую про новий пакет допомоги, який включає зокрема ще чотири системи IRIS-T”, – сказав Пісторіус, його цитує пресцентр МОУ.

До нового пакету допомоги також увійшли 155мм артилерійські снаряди та інше озброєння.

Міністри разом відвідали один із військових навчальних центрів, побачили, як реформується процес навчання.

Також Рустем Умєров та Борис Пісторіус побували у пункті управління ППО, на озброєнні якого перебуває один із переданих Німеччиною ЗРК Patriot.

“Ефективне застосування цієї зброї дозволяє нашій економіці працювати, у тому числі підприємствам ВПК”, – сказав Рустем Умєров.

Читайте також:
Пісторіус сьогодні оголосить про нову військову допомогу ЗСУ. Ракет Taurus не буде, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна