Кому треба оформлювати автоцивілку в 2024 році? ℗

Автоцивілка — це обов’язковий вид страхування, передбачений для всіх водіїв в Україні. Однак все ж існують певні винятки, які дозволяють певним категоріям водіїв не мати при собі поліс обов’язкової автоцивільної відповідальності.

Далі ми розкажемо, кому обов’язково потрібно мати автоцивілку у 2024 році.

Хто звільнений від обов’язку мати автоцивілку?

Від обов’язкового автострахування звільнені лише деякі пільгові категорії громадян:

  • учасники бойових дій,
  • зокрема, АТО/ООС,
  • учасники Революції Гідності,
  • інваліди війни,
  • інваліди I групи,
  • а також водії, які керують транспортним засобом, що належить інваліду I групи.

Які існують пільги?

У той же час, для певних категорій водіїв існує 50% знижка на автоцивілку. На таку знижку можуть розграховувати наступні категорії водіїв:

  • Пенсіонери.
  • Інваліди ІІ групи.
  • Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до I або II категорії. Однак для цієї категорії знижка доступна лише за умови особистого володінням і керуванням транспортним засобом, об’єм двигуна якого до 2 500 сантиметрів кубічних включно.

Кому необхідно мати автоцивілку?

Всім іншим водіям купити автоцивілку необхідно — наявність даного полісу страхування передбачена законодавством України. За відсутність автоцивілки водієві можуть виписати штраф у розмірі ід 450 до 850 грн.

Також ці штрафи позначаться потім на стпробах водієм придбати каско: чим більше у водія штрафів, тим дорожчим для нього буде поліс добровільного страхування автомобіля.

Автоцивілка (автогромадянська відповідальність) — це вид страхування, який захищає вас від фінансових втрат, пов’язаних із шкодою, яку ви можете спричинити іншим особам або їх майну внаслідок аварії автомобіля. Це страхування обов’язкове в багатьох країнах, і власники автомобілів повинні мати дійсний поліс автоцивілки, щоб мати право користуватися дорогами.

Основна мета автоцивілки — захистити вас від фінансових зобов’язань перед третіми особами в разі аварії, за яку ви несете відповідальність. Поліс автоцивілки може покривати різні види шкоди, такі як медичні витрати, ремонт транспортних засобів, вартість майна, а також витрати на юридичні послуги в разі судового позову.

Більше про те, яку страхову обрати для оформлення ОСЦПВ дізнайтеся на Finance.ua.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна