Колишній голова Херсонської ОДА втік за кордон, – ЗМІ

Колишній голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв виїхав за кордон і найближчим часом повертатися не збирається.

Про це повідомляє місцеве видання “Мост” із посиланням на джерела з оточення Гордєєва та джерела у правоохоронних органах.

За даними співрозмовника з близького оточення Андрія Гордєєва, він із родиною виїхав до Канади. Інші джерела називають місцем проживання політика Польщу.

Яким чином чоловікові призовного віку, який не має трьох дітей, вдалося виїхати за кордон, джерела не знають.

Улітку 2022 року, під час конфлікту із військовослужбовцями ЗСУ, Гордєєв називав себе людиною, яка несе військову службу. Пізніше він представився військовослужбовцем під час допиту на суді у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

За даними “Моста”, після початку повномасштабного вторгнення Гордєєва оформили в одну з частин Сил спеціальних операцій.

Як відомо, що з 2014-го по 2016 рік Андрій Гордєєв був народним депутатом від Блоку Порошенка, а з 2016-го до 2019-го – головою Херсонської ОДА. Зняли Гордєєва з цієї посади після звинувачень у причетності до вбивства громадської діячки Катерини Гандзюк.
Сам він цю причетність спростовував, але, за словами його тодішнього заступника Євгена Рищука, Гордєєв їздив до тодішнього голови СБУ Василя Грицака і “все порішав”. До самого винесення вироку замовникам нападу на Гандзюк Гордєєв проходив у справі як свідок.

Читайте також:
Президент звільнив голову Херсонської ОДА Гордєєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна