Український дрон Backfire, який стійкий до ворожого РЕБ, пройшов комісію МОУ

Ще один ударний дрон пройшов комісію Міністерства оборони. Український безпілотник Backfire, який є стійким до засобів радіоелектронної боротьби, готують до серійного виробництва.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у понеділок, 20 листопада.

“Дрон створили українські розробники, які увійшли до оборонного кластера Brave1. Безпілотник залітає до 35 кілометрів у тил ворога й допомагає уражати російську артилерію, логістичні вузли, ворожі склади та командні пункти, розповів міністр.

За словами Федорова, дрон оснащений GPS-антеною, яку майже неможливо заглушити, тому він дуже стійкий до ворожих засобів радіоелектронної боротьби. А завдяки повній автономності безпілотника росіяни не можуть вирахувати його координати й місцеперебування наземної команди — це убезпечує операторів.

Окрім того, очільник Мінцифри заявив, що Backfire «демонструє хороші результати на фронті». Так, за останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном «Злі птахи» ЗСУ, які допомагають удосконалювати БпЛА.

Наразі дрон очікує наказу на допуск до експлуатації. Після цього держава офіційно зможе закуповувати ці безпілотники. Водночас команда творців уже готується до серійного виробництва БпЛА.

Читайте також:
За добу на фронті – 54 боєзіткнення. ГШ опитав ситуацію на напрямках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна