У лавах ЗСУ значно побільшало жінок-військових: МОУ назвало цифру

Кількість жінок, які долучилися до лав Збройних Сил та інших військових формувань після початку повномасштабного вторгнення, значно зросла.

Про це пише Military Media Center 20 листопада.

У 2014 році загальна чисельність жінок у ЗСУ становила 49 926 осіб, із них військовослужбовиць – 16 557 осіб. Станом на жовтень 2023 року, згідно з даними Кадрового центру ЗСУ, кількість жінок у ЗСУ зросла до 62 062 осіб. Із них військовослужбовиць – 43 479 осіб.

“Нині на полі бою в Україні ми маємо найбільшу кількість жінок в новітній світовій історії. Вони проявляють себе не лише як гарні військові фінансистки чи лікарки, але й як сміливі військовослужбовиці, що віддано захищають свою Батьківщину”, – зазначила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Нині в український армії скасовані будь-які обмеження щодо призначення та проходження жінками-військовослужбовцями служби на всіх посадах, зокрема бойових, за всіма групами військово-облікових спеціальностей.

Читайте також:
Жінок у Збройних силах стало більше на 40%, порівняно з 2021 роком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.