Ввезення гумдопомоги: Кабмін продовжив використання паперових декларацій до квітня 2024 року

Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року. Це дозволить організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами.

Про це ідеться на сайті уряду 20 листопада.

З 1 грудня цього року отримувачі можуть уже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто, подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

“Відповідні зміни були ухвалені за результатами опрацювання зворотнього зв’язку від волонтерської спільноти, яка активно долучилась до обговорення проблематики”, – зазначили в уряді.

Перехідний період з можливістю подання паперової декларації триватиме до 1 квітня 2024 року. За цей час Мінсоцполітики, у співпраці з іншими органами влади та громадянським суспільством, продовжить опрацьовувати конструктивні коментарі та пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення і обліку гумдопомоги.

Водночас під час перехідного періоду фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги.

Наголошується, що з 1 грудня у отримувача немає обов’язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом, тобто організація може використовувати будь-який варіант.

Нагадаємо, на початку листопада ініціативна група “1 грудня” закликала уряд зупинити постанову №953, яка змінює порядок пропуску волонтерської допомоги.

Читайте також:
Українці досі найбільше довіряють ЗСУ й волонтерам, а рівень довіри до влади й телемарафону помітно впав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.