Габіони, біг-беги і бетон: у Держагентстві відновлення назвали три рівні захисту енергооб’єктів від атак РФ

Уряд та Генеральний штаб ЗСУ ухвалили рішення про захист обʼєктів енергетичної інфраструктури від повітряних ударів російських військ.

Про це стало відомо на зустрічі з послом США в Україні Бріджит Брінк, де представники профільних міністерств і відомств обговорили питання технічних рішень для різних рівнів захисту енергосистеми від можливих повітряних атак, передає Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Перший рівень захисту – спорудження габіонів і біг-бегів. Ці конструкції призначені для захисту об’єктів від уламків дронів і ракет. На сьогодні Агенція відновлення України захистила таким чином 90 об’єктів у 21 області.

Другий -бетонні конструкції, що будуються навколо основної мережі “Укренерго”. Вони призначені для захисту від атак дронів і, зокрема, “шахедів”. Під захистом перебувають 22 підстанції й 63 автотрансформатори в 14 областях.

Третій рівень — захист від ракет. Він передбачає захист 22 підстанцій від прямого попадання найпотужніших ракет. Тут Агентство відновлення України працює спільно з НЕК “Укренерго”.

Усі проєктні рішення узгоджуються з Генштабом та Державною службою надзвичайних ситуацій. Під час проєктування використовуються вихідні дані від Генштабу, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання в Британії за нормативами та стандартами Британії та США.

Читайте також:
Електроенергії достатньо: Укренерго не запроваджує графіків відключень

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.