Цьогоріч у Києві зафіксований найдовший безморозний період за час спостережень

Безморозний період в Києві цього року закінчився 18 листопада.

Про це повідомила пресслужба Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського в понеділок, 20 листопада.

Зазначається, що минулої суботи, 18 листопада, у Києві вперше цієї осені температура повітря знизилась до – 0,2ºС. Це свідчить про закінчення  безморозного періоду, який тривав з 31 березня.

“Середня багаторічна дата першого заморозку у повітрі – 21 жовтня, а тривалість безморозного періоду дорівнює 197 днів”, – розповіли в ЦГО.

Зазначається, що найкоротші безморозні періоди у столиці були у 1902 та 1945 роках –  по 144 дні.

Цього року було зафіксовано рекордно довгий безморозний період – 232 дні. Попередній рекорд тривалістю 225 днів протримався всього рік.

Втім, офіційно зима почнеться, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через 0°С у бік зниження. Середня дата цього переходу у Києві припадає на 29 листопада.

Нагадаємо, у Києві 31 жовтня було зареєстровано температурний рекорд, максимальна температура повітря після полудня досягла 21,7°С.

Читайте також:
Весняна погода може дати перевагу ЗСУ в боях за Бахмут, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна