Бойові виплати — під загрозою: заступник міністра оборони назвав причину

Бойові виплати сьогодні опинилися під загрозою, оскільки ними маніпулюють свої ж.

Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир у колонці для видання ЛІГА.net.

За його словами, бойові виплати — це не просто гроші, а символ шани бійцям, яким “не забракло духу піти під ворожий вогонь”. Втім, цей символ опинився під загрозою.

“Не через обстріли, не через брак грошей, а тому, що бойовими виплатами маніпулюють деякі люди, свої ж. Виплати за ризик життям отримують працівники, чия робота не має нічого спільного з перебуванням у зоні бойових дій, є навіть окремі люди, які удають службу на передовій, навідуючись туди ненадовго та епізодично”, — підкресли заступник міністра оборони.

Окрім цього, Джигир наголосив, що такі вчинки є значно небезпечнішими, ніж просто неефективне або нецільове використання коштів.

“Вони руйнують базову конструкцію в соціальному договорі нашої держави. Вони руйнують впевненість бійців, що суспільство визнає і справедливо оцінює їхній Чин. Вони руйнують впевненість ще непризваних громадян, що у разі мобілізації на передову вони здобудуть беззаперечну повагу і визнання їхнього громадянського вчинку від кожного, хто залишається поза червоною зоною. Справедливість цих виплат має бути беззаперечною. І Міністерство оборони захищатиме їх від дискредитації. Бо це більше, ніж гроші. Відчуття залізної солідарності довкола винятковості бійців, які виконують бойові завдання — це те, над чим і треба будувати наш залізний купол”, — наголосив заступник очільника Міноборони.

Читайте також:
МОУ встановило, що військові отримали 123 млн грн винагороди за фіктивні “бойові завдання”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна