На Полтавщині послабили обмеження під час повітряних тривог

У Полтавській області затвердили послаблення обмежень під час повітряних тривог – там не вимикатимуть вуличне та рекламне освітлення.

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

“Із 17 листопада в області не вимикатимуть вуличне й рекламне освітлення під час повітряних тривог. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони Полтавщини. Водночас у регіоні продовжує діяти режим світломаскування із 23:00 до 05:00. Це означає, що освітлення припинятиметься о 23:00 і відновлюватиметься з 05:00”, – йдеться у повідомленні голови Полтавської ОВА.

Таке рішення Філіп Пронін пояснює численними скаргами місцевих жителів на незручності, коли потрібно повертатися додому у вечірній час у темряві. Крім того, в цей період важче помітити пішоходів, тому збільшується імовірність виникнення ДТП.

Нагадаємо, у  Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години. Депутати на чолі з заступником голови комітету Максимом Павлюком пропонують ввести штрафи для громадян від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Читайте також:
На Сумщині – зміна комендантської години

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна