Зеленський: із Гази евакуювали ще 160 громадян України

За минулу добу та вночі Україна евакуювала з Сектора Гази ще 160 своїх громадян, а також 9 громадян Молдови.

Про це 10 листопада заявив президент Володимир Зеленський.

Загалом, за його словами, цього тижня врятовано вже 203 українських громадян.

“Україна виступає за захист життів цивільних і дбає про кожного свого громадянина, хоч би де він був”, – наголосив глава держави.

8 листопада стало відомо, що Україна евакуювала першу групу з 43 своїх громадян із Гази.

Яка ситуація з евакуацією українців

Україна розпочала евакуацію своїх громадян, які перебувають в Ізраїлі та Секторі Гази, після загострення там воєнних дій.

Перший рейс відбувся 14 жовтня. Тоді з Тель-Авіва до Бухареста вилетіли 207 громадян України, зокрема 63 дитини. Другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, серед яких були 107 жінок і 23 дитини, вилетів з Ізраїлю 16 жовтня. Того самого дня відбувся і третій евакуаційний рейс зі 74 українцями на борту. Учетверте з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії відлетіли 79 громадян України.

Тим часом ситуацію в Секторі Гази посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук назвав «абсолютно неконтрольованою». За його словами, інформацію про стан справ в анклаві, зокрема про загиблих і поранених українців, посольство отримує тільки через кількох активістів української громади.

Станом на 31 жовтня, за даними МЗС, у Секторі Гази загинули четверо українців, троє з них — це діти.

Читайте також:
Зеленський заявив про евакуацію 89 українців із Сектору Гази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.