Франція остаточно відмовилась екстрадувати Жеваго в Україну

Верховний суд Франції 10 листопада відхилив апеляцію української сторони щодо екстрадиції мільярдера Костянтина Жеваго  за звинуваченнями в розтраті у справі банку “Фінанси та кредит”.

Про це пише Reuters з посиланням на речника суду.

Жеваго заарештували на французькому гірськолижному курорті в грудні 2022 року за запитом Києва, який розшукує його за звинуваченням у розкраданні вже ліквідованого банку “Фінанси та кредит”. Жеваго неодноразово заперечував свою провину.

“(Суд) приходить до висновку, що держава-подавач (Україна) не в змозі гарантувати, що пана Жеваго судитиме суд, який може забезпечити основні процесуальні гарантії та захист прав захисту”, — йдеться у вироку суду.

Пресслужба олігарха заявила, що Верховний суд Франції після детального аналізу усіх поданих матеріалів, врахування всіх доказів та аргументів, представлених сторонами обвинувачення та захисту, поставив крапку в справі щодо екстрадиції олігарха та зняв з нього усі обмеження, які існували.

Сам Жеваго наголосив, що справа проти нього сфабрикована та не має ніякого юридичного підґрунтя, а ознаки політичного переслідування та тиску.  Олігарх зауважив, що хоче довести справу, що розслідується вже більше 4-х років, або до закриття, або до розгляду в суді якнайшвидше. Однак ДБР і Генпрокуратура не проявляють у цьому зацікавленості.

Читайте також:
Олігарх Жеваго отримав підозру в справі про корупцію у Верховному Суді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна