Побиття працівника військкомату в Житомирі: оприлюднено відео, де військові першими вдарили “нападника”

З’явилися нові факти у справі побиття 58-річного працівника Житомирського ТЦК та СП, яке сталося 8 листопада.

Раніше “постраждалий” у заяві поліції стверджував, що “під час раптово виниклої конфліктної ситуації, спровокованої врученням повістки, невідомий молодик накинувся на нього з кулаками, спричинивши тілесні ушкодження”.

Втім, з’явилися нові відео інциденту, на яких видно, що військові першими вдарили “нападника”. Відповідні відео оприлюднили житомирські телеграм-канали.

“1:22-1:23 перший удар від працівника ТЦК Це від підписників — відео початку конфлікту”, —йдеться у повідомленні місцевого телеграм-каналу.

Також на каналі з’явилося повне відео конфлікту, з якого раніше було оприлюднено лише уривок.

Контекст

У Житомирі побили працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), який намагався вручити повістку.

Про це повідомила речниця Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька в коментарі “Укрінформ” 9 листопада.

За її словами, заява про побиття від 58-річного військовослужбовця ЗСУ, працівника Житомирського ТЦК та СП, надійшла у поліцію 8 листопада.

Інцидент трапився на вулиці Гоголівській, 4, біля продуктового магазину.

“Чоловік розповів, що під час раптово виниклої конфліктної ситуації, спровокованої врученням повістки, невідомий молодик накинувся на нього з кулаками, спричинивши тілесні ушкодження. Поліцейські одразу ж відкрили кримінальне провадження. Потерпілому надали направлення на проходження судово-медичної експертизи”, — розповіла речниця Житомирського райуправління поліції.

За словами Марини Вітвіцької, у зв’язку з нововиявленими обставинами дізнавачі Житомирського райуправління поліції за погодженням з окружною прокуратурою 9 листопада змінили кваліфікацію кримінального правопорушення з ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) на ч.1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Правоохоронці з’ясовують усі обставини правопорушення.

Як заявила речниця ГУНП в області Вікторія Дубовик “Суспільному”особу нападника вже встановили. Втім, його поки не затримали, оскільки чоловік виїхав за межі міста.

Читайте також:

Дикий і Лиховій: Щоб не програти війну, потрібен новий суспільний договір щодо мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна