Хочуть з’єднати Ростов з Кримом: рашисти взялися будувати залізницю через Запоріжжя

Російські війська розпочали будівництво нової залізниці, яка нібито має з’єднати Ростов-на-Дону та тимчасово окупований Крим. Вона проходитиме через тимчасово захоплені райони Запорізької області.

Про це 6 листопада пише пропагандистське російське ЗМІ “РИА Новости” з посиланням на гауляйтера Запорізької області Євгенія Балицького.

“Інший проєкт, будівництво якого вже розпочато з боку Донецька, це залізниця, яка буде проходити від Якимівки до Ростова через Бердянськ і Маріуполь. Проєкт вже розпочато. Якимівка розташована нижче Мелітополя на південному заході, це якраз залізничний вузол, з якого піде будівництво”, – заявив він.

Балицький стверджує, що це нібито дозволить убезпечити рух залізничного транспорту від обстрілів Сил оборони України.

“Побудувавши залізничну гілку, хоча б одну колію, нехай і без електричної тяги, ми вирішимо завдання військових. І, найголовніше, вирішується питання вивезення зерна на континент, вивезення залізної руди, металобрухту, вугілля та багатьох елементів, які нам сьогодні треба пов’язати з великою землею.  Тому що їздити через Кримський міст не лише далеко, а ще й сьогодні міст є об’єктом підвищеної небезпеки”, – сказав гауляйтер.

Читайте також:
Окупанти будують нову автомобільну трасу з Ростова до Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна