Умєров назвав причину звільнення екскомандувача ССО Хоренка

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував звільнення з посади колишнього командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктора Хоренка.

Про це він написав у суботу, 4 листопада, на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, Хоренко зараз потрібен на певному напрямку.

“Генерал-майор Хоренко зараз потрібний на певному напрямку, він продовжить службу в Міністерстві оборони України. Додатково коментувати причини та передумови зміни керівних військових посад під час війни — надавати підстави ворогові послаблювати Україну”, — зазначив Умєров.

Що передувало

3 листопада Володимир Зеленський підписав указ про призначення Сергія Лупанчука на посаду командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Іншим указом глава держави зняв з посади командувача ССО Віктора Хоренка.

У вечірньому 3 листопада зверненні Зеленський заявив, що Хоренко продовжить виконувати спеціальні завдання у складі Головного управління розвідки МОУ.

Втім, за словами самого Хоренка, дізнався він про своє звільнення з посади командувача Сил спеціальних ЗСУ з медіа. Каже, що головнокомандувач Валерій Залужний також не зміг пояснити причину такого рішення.

“Причини особисто не знаю. Скажу так, дізнався про це із засобів масової інформації. Спілкувався з головнокомандувачем (Валерієм Залужним), який також пояснити мені цього не зміг. Главком мав робити відповідне подання, але він мені відповів, що такого не робив. Не розумію, що сталося”, – зазначив він.

За словами Хоренка, від Залужного він почув, що питань чи претензій до нього щодо виконання бойових завдань немає.

Згодом заступник керівника офісу президента Роман Машовець заявив, що Хоренка звільнили за поданням міністра оборони України Рустема Умєрова.

Читайте також:
“Бойовий офіцер, правильний командир і людина”: Зеленський про нового командувача ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна