ВМС США вперше в історії очолила жінка. Що відомо про адмірала Лізу Франчетті

Сенат Сполучених Штатів Америки затвердив призначення адмірала Лізи Франчетті на посаді командувачки ВМС США.

Про це повідомили в пресцентрі ВМС ЗСУ в п’ятницю, 3 листопада.

“Це призначення стало важливим етапом у кар’єрі адмірала Франчетті, а також в історії ВМС США. Ліза Франчетті стала першою жінкою, яка обійняла таку високу посаду, та другою жінкою в історії ВМС США, яка отримала звання чотиризіркового адмірала”, – йдеться в повідомленні.

Президент США Джо Байден висунув Лізу Франчетті на цю посаду ще у липні, 2 листопада її затвердженням Сенат підтвердив цю номінацію.

Новопризначена командувачка плідно працювала з Командуванням Військово-Морських Сил ЗС України, у тому числі перебуваючи в Одесі, що підкреслює її підтримку України у боротьбі з російськими загарбниками, наголошують у ВМС.

Ліза Франчетті служить в американському флоті з 1985 року.
За час проходження військової служби у флоті Франчетті перебувала на посадах офіцера допоміжних сил і офіцера першого дивізіону на «Шенандо»; штурмана і координаторки на «Мононгахіла»; оперативного офіцера на «Мусбрюггер»; офіцера бойових систем і головного офіцера 2-ї ескадри есмінців; виконавчого офіцера «Стаут»; і офіцера-помічниці з надводних операцій ударної групи «Джордж Вашингтон».

Командувала есмінцем з керованим ракетним озброєнням «Росс» та 21-ю ескадрою есмінців з флагманом – авіаносцем «Джон Стенніс».

Читайте також:
МТД і протимінна безпека: Неїжпапа переговорив із командувачем 6-го флоту ВМС США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.