Малюська про військовополонених РФ: “Жоден не байдикує, всі працюють”

Усі російські військовополонені, які не є пораненими та не відбувають лікування, працюють у таборі.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі «Українського радіо».

Він розповів, що полонені займаються не складною працею — плетінням меблів з лози, склеюванням різноманітних матеріалів.

«Тобто, це проста фізична праця, разом з тим вони зайняті. А з точки зору ставлення до праці й дисципліни, безумовно, з ними працювати простіше, ніж зі звичайними в’язнями, які вчинили злочин. Тож там дисципліна на вищому рівні й, відповідно, ефективність праці краща. Жоден військовополонений, який перебуває у нашій системі, не байдикує, всі працюють», — сказав міністр.

Інші в’язні в українських тюрмах, не лише полонені, також залучаються до роботи. Вид роботи залежить зокрема від статті, за якою ув’язнений потрапив за ґрати. Найбільш небезпечні злочинці не можуть працювати поза межами в’язниці.

Читайте також:
Росія змушує українських військовополонених вступати в “добровольчі батальйони”, які відправлятиме на фронт, — ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна