Лукашенко заявив, що Україна “буде наша, вона нікому не потрібна”. А Зеленський нібито готується тікати

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна “нікому не потрібна”, через загострення на Близькому Сході вона відходить вже на другий план, а Європа рано чи пізно “приповзе до нас, до Росії”.

Про це він сказав на зустрічі з представниками трудового колективу й будівельниками Білоруської АЕС, працівниками соціальної інфраструктури та жителями Островця, пише “Белта”.

“Україна все одно буде наша. Нікому ця Україна не потрібна. Заворушка на Близькому Сході…

Я ж попереджав, коли війна почалася, Зеленському дзвонив: “Володя, послухай мене, досвідчену людину, не перший рік працюю. Як тільки десь якась заворушка, про тебе забудуть”. І що відбувається? Україна відходить на задній план. Головою треба думати, перш ніж втягувати країну в ту чи іншу авантюру” , – заявив білоруський диктатор.

Як приклад Лукашенко навів ситуацію в Афганістані, коли звідти пішли американці: “Кинули і поїхали. Точно так буде і тут”.

“Вони (США – ред.) далеко, вони великі, їм це сто років не треба. Їхня політика – це каламут, каламут, каламут. Заварити щось і в цій каламутній воді… Знаєте, що там легше рибу ловити. Це їхня політика. А решта – це витратний матеріал, як в Україні сьогодні. 

Тому цей регіон (Україна – ред.) – наш регіон. У тому сенсі, що ми разом будемо”, – сказав він.

На думку Лукашенка, рано чи пізно “Європа приповзе до нас, до Росії”, тому що “Європу сьогодні на частини рвуть американці, як хочуть, а вона не може чинити опір, бо в неї все на ринку Америки зав’язано: кредити, власність тощо”.

Білоруський диктатор зауважив, що поведінка політиків у Європі часто суперечить інтересам народів і країн. Та наголосив, що йому, як досвідченій людині, “іноді плакати хочеться” через таких політиків.

“Вони ж не думають про народ. Відсидів термін, два, пішов, вкрав щось, у кишеню поклав і поїхав кудись. Точно так, кажуть, і Зеленський готується кудись змотатися”, –  заявив самопроголошений президент Білорусі.

Читайте також:
Лукашенко каже, що і надалі вивозитиме українських дітей з Донбасу. Та посміявся із застережень Заходу

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна