ЗСУ просунулись вперед на лівому березі Херсонщини та утримують позиції в Кринках, – ISW та DeepState

Сили оборони України просунулись вперед на лівому березі Херсонщини, атакують поблизу населених пунктів Пойми та Піщанівки, тривають бої біля села Кринки, що в Олешківській міській громаді Херсонського району.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни 1 листопада.

Аналітики, з посиланням на російських блогерів, пишуть, що українські війська утримують позиції і ведуть атаки на східному (лівому) березі Херсонської області.

“Українські сили атакували поблизу Пойми (12 км на південний схід від Херсона і 4 км від Дніпра) і Піщанівки (14 км на схід від Херсона і 3 км від Дніпра), а також що відбуваються бойові зіткнення поблизу Кринок (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від Дніпра)”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що українські сили утримують позиції в Кринках, де українські сили продовжують укріплювати свої позиції. Росіяни натомість завдають потужних ударів з повітря та термобаричної артилерії ТОС-1А.

Відомо, що українські сили замінували місцевість біля Кринок, щоб ускладнити російські піхотні атаки в цьому районі.

Аналітики українського проєкту DeepState у звіті 1 листопада також констатують: “Таврійський відтинок — тривають бої в Кринках”.

Читайте також:
DeepState додав “сіру зону” на лівому березі Дніпра на Херсонщині: тривають бої за село Кринки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна