ЄІБ виділить Україні €450 млн на два проєкти відновлення

Європейський інвестиційний банк виділить Україні 450 мільйонів євро на два проєкти відновлення.

Про це 2 листопада повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Перші два транші по 100 мільйонів євро з запланованих загальних 450 можуть бути затверджені найближчим часом, орієнтовно до кінця 2023 року.

Кошти будуть розподілені на два проєкти:

  • Ukraine Recovery III FL (250 млн євро, перший транш – 100 млн євро): спрямований на фінансування критично важливої соціальної та міської інфраструктури. Йдеться про відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії, та будівництво нової базової інфраструктури для забезпечення гідних умов життя для переміщених осіб та громад, які їх приймають;
  • Ukraine Water Recovery FL (200 млн євро, перший транш – 100 млн євро): спрямований на фінансування інвестицій у критично важливу водну інфраструктуру в районах, які безпосередньо постраждали від війни або в яких проживає значна кількість ВПО. Йдеться про відновлення водопостачання та водовідведення, включаючи заходи, спрямовані на подолання наслідків руйнування Каховської греблі.

Гроші від ЄІБ виділяються в рамках співпраці з Україною, принципи якої закладено у Меморандумі про взаєморозуміння, підписаним 21 червня 2023 року. Він передбачає виділення загалом близько 840 мільйонів євро кредитних коштів на реалізацію пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Читайте також:
ЄІБ виділяє Україні 30 млн євро на муніципальну інфраструктуру та міський транспорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.