Росіяни другий день перекидають важку техніку на Бердянський напрямок у супроводі літаків

Російські війська вже другий день поспіль посилено переміщують свою військову важку техніку на Бердянський напрямок.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко 2 листопада.

“Щонайменше 20 танків різних модифікацій на тягачах вчора вдень по напрямку с. Нікольске через с. Мангуш в напрямку Бердянська. Проміжне формування/доформування колони відбувалось в районі в’їзду в Мангуш з боку Нікольського. Колони броньованих вантажівок на базі “Уралу” сьогодні в кількості 15 штук через Маріуполь в бік Бердянська”, – написав він.

Також зросла інтенсивність переміщень військових паливозаправників. Переміщення супроводжуються патрулюванням літаків.

“Взагалі спостерігається надактивна авіація. Окрім патрулювання, системні пуски ракет та КАБів – в бік Запорізької області. Звертає увагу, що літаки знову залітають на лінію Мангуша, від якої тримались останні 4 місяці. Або необхідність, або?”, – зазначив радник мера.

Та додав, що зазначені події в купі з обережною інформацією про спроби контрнаступу окупантів в селі Роботине та ще більш обережною інформацією про українські успіхи на лівому березі Дніпра вказує, що росіяни перекидають резерви з інших напрямів фронту саме сюди.

Читайте також:
Окупанти перекидають техніку та живу силу з Луганська для наступу на Куп’янському напрямку, – “Атеш”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.