Російські пранкери “розговорили” італійську премʼєрку Мелоні про війну в Україні

Офіс прем’єрки Італії Джорджії Мелоні підтвердив, що її ввели в оману російські пранкери під час телефонної розмови, представившись африканським високопосадовцем.

Про це пише The Guardian.

Розмова, як повідомляють, відбулася 18 вересня у контексті “прагнення Мелоні зміцнити відносин з африканськими лідерами”, з якими вона зустрічалася на полях Генасамблеї ООН з 19 по 21 вересня.

За повідомленнями італійської преси, телефонували два російські пранкери Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров, відомі під псевдонімом Вован і Лексус, один з яких представився Мелоні як “африканський політик”.

Вована й Лексуса звинувачують у зв’язках із російськими спецслужбами, адже їхні розіграші спрямовані проти іноземних політиків, яким протистоїть Росія, потребують сприяння дипломатичних служб РФ та використовуються російськими пропагандистськими ЗМІ.

Запис розмови оприлюднили на канадській платформі обміну відео Rumble, а потім його підхопило російське державне інформаційне агентство “РИА Новости”.

Говорячи про Україну, Мелоні висловила думку, що “у всіх відчувається сильна втома” від конфлікту.

“Наближається момент, коли всі зрозуміють, що нам потрібен вихід. Контрнаступ України йде не так, як очікувалося… Він не змінив долю конфлікту, і всі розуміють, що це може тривати багато років, якщо ми не знайдемо рішення. Українці роблять те, що повинні, і ми намагаємося їм допомогти”, – сказала вона.

Проблема, за словами Мелоні, полягала в тому, щоб знайти вихід, прийнятний для обох сторін, не порушуючи при цьому міжнародне право.

Вона додала:

“Я маю деякі ідеї про те, як владнати цю ситуацію, але я чекаю слушного моменту, щоб заявити про них”.
Публічно Мелоні завжди підтримувала Україну, і цю позицію підтвердили джерела, яких цитує італійська преса.

Вован і Лексус відомі своїми навичками соціальної інженерії, що змушує різних лідерів врешті відповідати на їхні дзвінки.
В офісі Мелоні заявили, що “розіграш” відбувся у “напружений” для неї період, коли вона активно працювала над зміцненням відносин з африканськими лідерами, зокрема, у зв’язку з проблемою переправи суден з мігрантами до Італії.

Читайте також:
Прем’єрка Італії Мелоні вразила запальним виступом на підтримку України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна