СБУ запакувала “чорних зброярів”, які хотіли продати криміналітету снайперську зброю і гранатомети

Служба безпеки України затримала трьох зловмисників, які мали намір продати криміналітету зброю і боєприпаси, знайдені у звільнених від російської окупації районах на півдні та сході України.

Про це інформує пресцентр СБ у понеділок, 30 жовтня.

Зазначається, що в результаті комплексних заходів у Вінницькій, Миколаївській та Закарпатській областях затримано організаторів нелегального бізнесу.

“Зловмисники намагалися продати криміналітету зброю та боєприпаси, знайдені в деокупованих районах на півдні та сході нашої держави. Серед вилученого у фігурантів – російський танковий кулемет, гранатомети, снайперська зброя та вибухівка”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, у Вінницькій області затримано зловмисника, який підготував до продажу цілий арсенал трофейної зброї та боєприпасів на загальну суму 3 млн грн.

“Зловмисник скуповував пошкоджені зразки засобів ураження через спеціалізовані інтернет-платформи, а потім відновлював їхні бойові властивості та підшуковував клієнтів для збуту”, – уточнюється в повідомленні.

Задокументовано, що фігурант намагався продати російський АК-12 і снайперську гвинтівку Драгунова майже за 300 тис. грн.

На Закарпатті затримано голову місцевої громадської організації, який зберігав у машині знайомого ручний кулемет Дегтярьова з патронами.

“Також, за наявними даними, крім нелегального зберігання зброї фігурант ймовірно причетний до розкрадання волонтерських коштів, які він збирав нібито для потреб ЗСУ”, – заявляють у спецслужбі.

Як зазначають у СБУ, розглядається версія, що він інсценував замах на себе та пограбування власного офісу, щоб приховати сліди злочину.

У Миколаївській області, згідно з повідомленням, співробітники СБУ виявили ще один схрон із бойовими засобами ураження. “Тайник був облаштований у складському приміщенні на території місцевого гаражного кооперативу. Під час комплексних заходів встановлено “власника” арсеналу. Ним виявився місцевий житель, який звозив до схованки зброю та боєприпаси з місць колишніх боїв на території регіону”, – інформують у спецслужбі.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Збройних сил України.

Читайте також:
Хотів продати “трофейну” зброю окупантів місцевому криміналітету – СБУ затримала чорного зброяра на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна