Заступника голови Нацполіції відсторонили від посади через можливі зв’язки з Росією

Заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека тимчасово відсторонили від посади після журналістського розслідування, де йдеться про його можливі зв’язки з Росією.

Про це 28 жовтня повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“Стосовно скандалу, в якому фігурує заступник голови Нацполіції. Дмитро Тишлек після опублікованого журналістського розслідування публічно звернувся із заявою до ДБР, щоб правоохоронці перевірили оприлюднену інформація. Кримінальне провадження вже триває. Я особисто з нетерпінням очікую результатів. І суспільство теж має почути відповіді на питання”, — написав він у телеграмі.

За словами міністра, якщо озвучені в медіа факти підтвердяться, стосовно Дмитра Тишлека будуть прийняті “невідкладні та жорсткі управлінські рішення”. До отримання висновків слідства він буде відсторонений від виконання службових обовʼязків.

Додамо, що розлідування стосовно Дмитра Тишлека 26 жовтня опублікувало видання Bihus.info.

У розслідуванні йдеться про те, що посадовець, який все життя працює в системі МВС, а навесні був призначений заступником голови Нацполіції, користується нерухомістю та автівкою родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування.

Йдеться про будинок площею 300 кв. метрів в елітному котеджному містечку під Києвом, який належить Наталії Нечепоренко, а також автівку, яка належить чоловіку Наталії Віталію Нечепоренку.

Як зазначають журналісти, Віталій Нечепоренко має частку 25% у ТОВ “Еліт лото”, де така ж частка належить Андріану Родіну, він же Андрєй Іманалі, він же “Полузвєрь” – ростовському кримінальному авторитету.

У 2021 році Іманалі потрапив до попереднього переліку з понад пів тисячі осіб кримінального світу, стосовно яких РНБО мала затвердити санкції. Втім, у фінальному варіанті прізвище Іманалі зі вказаного переліку зникло. Списки готувало МВС, у структурах яких зокрема й працює Дмитро Тишлек.

Окрім цього, у журналістському розслідуванні вказують на те, що дружина Тишлека Олександра Балакай має громадянство РФ, яке залишалось чинним станом на літо 2023 року.

Теща ж Тишлека – Марія Балакай – проживає в Росії. Проте під час одного з візитів в Україну  влітку 2018-го оформила на себе двокімнатну квартиру в ЖК “Новопечерські Липки” в Києві, після чого одразу виписала довіреність на нерухомість на дочку, а сама повернулася до Росії.

Сам Тишлек розслідування прокоментувв так: у вказаному будинку проживав тимчасово, Нечепоренки – його близькі друзі, дружина має український паспорт, а у справи тещі він не втручається.

Читайте також:
У голови Нацслужби здоров’я провели обшуки й оголосили підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна