В Україні прискорять проходження ВЛК, – МОЗ

Проходження військово-лікарської комісії військовозобов’язаними прискорять відповідно до рішення Ради нацбезпеки і оборони.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я в п’ятницю, 27 жовтня.

Зміни, які МОЗ впровадило разом із Національною службою здоров’я, передбачають:

  • проведення медоглядів для встановлення придатності до служби — не більше чотирьох робочих днів;
  • проведення лабораторних досліджень — не більше трьох робочих днів;
  • проведення інструментальних досліджень — не більше трьох робочих днів.

У відомстві заявили, що голови ОВА, керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і співробітники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися цих термінів, а також «організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою».

У МОЗ додали, що медики, які працюють у ВЛК при центрах комплектування, можуть переглядати записи інших лікарів в електронній системі охорони здоров’я, створювати електронні направлення на діагностичні процедури тощо.

Також визначені МОЗ робочі групи продовжують перехресні перевірки рішень про інвалідність, ухвалених комісіями після 24 лютого 2022 року.

Читайте також:
Офіс омбудсмена перевірив усі ВЛК країни: які висновки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.