ДБР прийшло з обшуками до столичних ТЕЦ

Державне бюро розслідувань у п’ятницю, 27 жовтня, проводить обшуки  у приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури та знаходяться в управлінні КП “Київтеплоенерго”.

Про це інформує Київська міська держадміністрація.

“Слідчі намагаються зайти на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах, грубо порушуючи безпекові норми, оскільки зараз енергетична інфраструктура є головною мішенню ворога”, – ідеться в повідомленні.

КП “Київтеплоенерго” заявило, що готове співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію. Однак закликає правоохоронців діяти відповідно до закону та умов воєнного стану та не допустити перебоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури.

“Обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла. Втручання в роботу оперативного персоналу може призвести до непередбачуваних наслідків. У період опалювального сезону ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 забезпечують близько 50% теплопостачання Києва та постачають електроенергію в об’єднану енергосистему України”, – наголосили У КМДА.

Читайте також:
Старт опалювального сезону: Шмигаль оголосив, чи є дефіцит в енергосистемі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна