У Києві демонтували пам’ятник більшовику Михайлові Кирпоносу

В Києві нарешті демонтували пам’ятник більшовицькому військовому діячеві Михайлові Кирпоносу.

Про це у четвер, 26 жовтня, повідомив  громадський активіст Олег Слабоспицький.

За його словами, цей пам’ятник – один із 69 об’єктів, які мають бути остаточно усунені з публічного простору згідно рішення Київради від 13.07.2023 в рамках деколонізації.

Такий вигляд мав пам’ятник Михайлові Кирпоносу на вулиці Всеволода Петріва (кол. Кирпоноса)

“Постать Кирпоноса підпадає під дію Закону про декомунізацію і монумент мали прибрати ще до кінця 2016 р. Але краще пізно ніж ніколи. Десятки робочих груп, акцій, обмальовувань були не дарма. Символічно, що об’єкт знаходився на вул. Кирпоноса, яка з грудня 2022 р. носить ім’я генерал-хорунжого Армії УНР Всеволода Петріва. Покажчики на жаль досі не замінені, але ми це виправимо”, – написав Слабоспицький на ФБ.

Він додав, що Кирпонос вступив до лав Червоної армії у 1918 р. Один з організаторів диверсійних більшовицьких загонів на Чернігівщині. Як командир дивізії бере участь у боях з Армією УНР. Учасник військових злочинів та політичних репресій. Учасник агресії СРСР проти Фінляндії у 1939-40 рр. у ранзі командира дивізії.

Читайте також:
У Києві демонтували пам’ятник Миколі Островському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна