РФ нарощує виробничі потужності на військових заводах по всій країні, – “Схеми”

У Росії активно розбудовують військові заводи по всій країні. Йдеться про підприємства, де виробляють і ремонтують літаки, вертольоти та дрони.

Про це йдеться в аналізі журналістів проєкту “Схеми”.

Журналісти проаналізували супутникові знімки й помітили розбудову низки підприємств військового та подвійного призначення, появу нових ангарів і цехів.

Одне з таких підприємств, де побудували новий великий ангар, — Казанський авіаційний завод. За словами авіаексперта Анатолія Храпчинського, потужності заводу дозволяють здійснювати глибоку модернізацію та ремонт залишків стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 і Ту-160. Саме вони запускають по Україні ракети Х-101, Х-55 та Х-22.

Довжина нового ангара сягає 300 метрів, а ширина — понад 180. російські пропагандисти стверджували, що ангар потрібен для будівництва нових цивільних літаків Ту-214. Але, на думку військових експертів, з огляду на розміри споруди там можуть ремонтувати й модернізувати стратегічні бомбардувальники.

Також свої потужності збільшив Іркутський авіаційний завод, на якому виробляють і ремонтують винищувачі Су-30. У 2023 році там з’явилася схожа на ангар будівля. Приміщення, на думку Храпчинського, може використовуватися для ремонту невеликих цивільних бортів типу Sukhoi Superjet та, власне, винищувачів типу Су-30.

На Уральському заводі цивільної авіації добудували новий цех, довжиною 145 метрів і шириною — 75. І хоча завод спеціалізується саме на цивільній авіації, він може ремонтувати двигуни та редуктори для військових гелікоптерів типу Мі-2, Мі-8, Мі-24 та Ка-52, зауважують «Схеми».

У вересні цього року місцеві пропагандистські видання писали, що через збільшення обсягів виробництва завод шукає працівників.

Поблизу Москви з’явився новий приватний завод із виробництва безпілотників, який належить компанії «Кронштадт». Підприємство випускає військові дрони під брендами «Оріон», «Геліос» тощо, з різними модифікаціями — від розвідувальних до ударних.

Читайте також:
“Вони ще пахнуть свіжим хлібом”: у Росії хлібзавод почав випускати дрони, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна