​ЗСУ формують батальйон “Сибір” із громадян Росії, – ЗМІ

У Збройних силах України сформували батальйон “Сибір”, до складу якого увійшли росіяни та представники етнічних меншин РФ.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що батальйон об’єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у Росії, які подорожували третіми країнами, бо хотіли приєднатися до української армії.

До нього входять люди з таких груп, як якути та буряти з великого російського регіону Східного Сибіру, які заявили, що хочуть незалежності від Росії та розглядають перемогу України у війні як крок до досягнення цієї мети.

“Якщо люди хочуть боротися за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму чому б і ні? Це їхній вибір, і це показує, що не всі росіяни підтримують Путіна”, – сказав зазначив їхній український інструктор та командир із позивним “Батя”.

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон “Свобода Росії”, які заявили про підтримку України, солдати є частиною регулярної української армії та очікують, що їх скоро відправлять на фронт.

“Український свідок” показав, як бійці РДК воюють на боці України
Видання пише, що бійці батальйону “Сибір” пройшли ретельну перевірку безпеки, щоби переконатися, що вони є прихильниками України, потім підписали військовий контракт.

“Усі члени батальйону чисельністю 60 осіб є добровольцями, і жоден з них не набраний з-поміж російських військовополонених. Українські військові планують прискорити перевірку біографічних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав”, – пояснив представник ЗСУ.

Читайте також:
У Бєлгородській області – бій. Працює легіон “Свобода Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна