Україна отримає від Австралії пакет військової допомоги на $12 млн

Австралія надасть Україні новий пакет військової допомоги розміром 12 мільйонів доларів США (20 мільйонів австралійських доларів).

Про це заявив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз 25 жовтня.

“Сьогодні ми оголосили, що Австралія надасть Україні додаткові 20 мільйонів доларів оборонної допомоги у вигляді інноваційного промислового обладнання місцевого виробництва”, – ідеться у повідомленні.

Як пише The Canberra Times, ця допомога включатиме обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи для боротьби з безпілотниками, які були розроблені австралійськими компаніями DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Крім цього, уряд країни відправить літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail до Німеччини для підтримки зусиль міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Міністр оборонної промисловості Пет Конрой подякував австралійським компаніям за допомогу в наданні допомоги Україні.

“3D-принтери з металу можна використовувати для друку запчастин, а обладнання для розмінування та портативне рентгенівське обладнання може надати життєво необхідну допомогу українському особовому складу на полі бою”, – сказав він.

Читайте також:
Німеччина доставила в Україну новий пакет військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.