Польські митники затримали рекордну контрабанду бурштину з України

Працівники Люблінської митниці виявили 67,4 кг бурштину, який українка намагалася перевезти до Польщі через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне».

Про це повідомляє Люблінська митниця.

Зазначається, що українську ділянку кордону контрабандистка пройшла безперешкодно, а вже польські митники виявили у спеціально облаштованих сховищах автомобіля бурштин різного розміру.

Вартість каміння оцінили у 870 тис. злотих (7,5 млн грн за курсом НБУ). Це найбільша вилучена цього року контрабанда бурштину в межах Люблінського воєводства.

«Співробітники митниці виявили бурштин під час огляду легкового автомобіля Ford, на якому громадянка України їхала до Польщі. Контрабандний товар був прихований у переробленій панелі приладів автомобіля. Бурштин різного розміру – від дрібних камінців до надзвичайно великих, необроблених коричневих шматків», – йдеться у повідомленні.

Контрабандний бурштин та автомобіль правоохоронці вилучили. Справу розслідує слідчий відділ Люблінської митно-податкової служби.

Також відомо, що українка сплатила 600 злотих штрафу. Тепер служба чекає на рішення суду про конфіскацію бурштину в державну скарбницю. Після цього його продадуть на аукціоні.

Читайте також:
На Рівненщині бурштинщики напали на поліцію, побили й перекинули машини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна