Глава Мінветеранів Лапутіна показала фото після “безпрецедентної контррозвідувальної операції” в Криму в 1994 році

Юлія Лапутіна,
міністерка у справах ветеранів України (з 18 грудня 2020), заступниця начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ (2014—2020)

Чорноморський флот РФ не має перебувати в Криму. Про це оперативно-слідча група Служби безпеки України заявляла ще в 1994 році. Було доведено, що військово-морська база Росії на півострові використовується для проведення розвідувально-підривної, терористичної, інформаційно-психологічної діяльності проти України, штучного роздмухування міжетнічних протиріч, незаконного виведення до РФ активів підприємств півострова.

З цієї бази ГРУ ГШ ЗС РФ вели зухвалу диверсійну роботу, рашистські спецслужби формували агентурну мережу, криміналізували владу АРК, дискредитували кримськотатарські національні рухи.

Служба в ті роки провела безпрецедентну контррозвідувальну операцію, нейтралізувала величезні ризики нацбезпеці. Пишаюся, що була долучена до цієї операції, вдячна моїм вчителям-класикам української контррозвідки за наставництво та височенну планку гідності у боротьбі за Україну.

На фото ми з тими, чиї обличчя навіть зараз зарано показувати, натхненні після проведення успішних заходів. Кримськотатарське кафе, де найсмачніші чебуреки в світі, с. Орлине біля Севастополя, 1994.

Згодом нашу опергрупу розформують, про успіхи у протидії спецслужбам РФ буде негласна вказівка на десятиліття вперед не згадувати, справу закриють, усіх причетних усунуть від можливості прийняття рішень у сфері безпеки. Кожен з нас продовжить на своєму рівні екзистенційну боротьбу за Україну. Декого, на жаль, вже немає у живих…

Вірю, все було не марно!

Сьогодні Кримська платформа об‘єднує світ у боротьбі за відновлення нашої територіальної цілісності, а військова допомога партнерів сприяє знищенню спроможностей армії та флоту РФ. Дякую партнерам!

Вірю в перемогу!
Мрія є: запросити усіх відсвяткувати її в Орлиному, Севастополі, Бахчисараї, Алушті, Ялті, Феодосії, Судаку.

Читайте також:
Готуються до оборони Криму: війська РФ перекидають значні сили в Джанкой, – АТЕШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна