Суд в Одесі дав довічне мертвому колаборанту Стремоусову

Малиновський районний суд Одеси засудив мертвого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомило видання «Ґрати» у середу, 18 жовтня.

Колегія на чолі із суддею Сергієм Черевком засудила Стремоусова до 9 років за колабораціонізм, до 13 років із конфіскацією майна за держзраду та до довічного ув’язнення за держзраду в умовах збройного конфлікту.

За сукупністю обвинуваченого засудили до довічного ув’язнення. Також судді стягнули з підсудного 13 тисяч гривень за судові витрати.

Зазначимо, що Стремоусов, який після окупації Херсона став ставлеником РФ, помер у листопаді 2022 року. Окупанти заявляли, що він загинув у ДТП: нібито не впорався з кермуванням, намагаючись уникнути зіткнення з вантажівкою.

Читайте також:
Російські пропагандисти показали броньовану машину Стремоусова після ДТП. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна