Рига передасть Чернігову 10 автобусів

Ризька дума 18 жовтня дозволила муніципальному підприємству Rīgas satiksme передати Україні десять автобусів Solaris Urbino 12, які не потрібні для господарської діяльності компанії.

Про це в середу пише Delfi.

Якщо раніше автобуси жертвували Києву, то тепер їх планується передати комунальному підприємству Чернігівського самоврядування “Чернігівське тролейбусне управління”.

Rīgas satiksme хотіла продати ці автобуси на відкритому аукціоні. Однак, з огляду на вік цього транспорту, технічні параметри та обмежене використання лише для міських перевезень у мережі міських маршрутів, практика показує, що їх купують металопереробні підприємства через аукціони.

Тому, зважаючи на війну в Україні, і завдані внаслідок воєнних дій збитки державі та її народу, розпил робочих автобусів на металобрухт не є відповідальним вчинком. Так само неекономічно було б тримати такі автобуси невикористаними, оскільки з часом вони стануть непридатними, зазначили в Rīgas satiksme.

Підприємство дарує автобуси Україні вже втретє. Разом із цими автобусами загальна кількість переданих муніципальних автобусів становитиме 31 транспортний засіб.

Rīgas satiksme пожертвувала перші 11 автобусів у квітні 2022 року, потім у грудні Ризька міськрада підтримала передачу ще десяти автобусів.

Досі автобуси в Україну не ходили порожніми. У них були завантажені різні запчастини для автобусів і гуманітарна допомога.

Читайте також:
Латвія передасть Україні ще 38 автівок, конфіскованих у п’яних водіїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна